Rólunk

Az úgy volt, hogy… egyszerre vagyok édesszájú és IR-es. Nem túlságosan jó kombó, de lehet tenni ellene. Egyrészt azzal, hogy magam készítem el az ételeim többségét, erről a blogon olvashattok. Másrészt igyekszem sokat sportolni, aktívan pihenni. Nem számolom, hogy hányszor megyek edzőterembe, csoportos órára egy héten, de odafigyelek, hogy minden nap legyen legalább fél óra olyan mozgás a napomban, ami megemeli a pulzusomat. Ezért gyakran előfordul, hogy valamelyik étkezés mozgás előtt vagy után ér, amikor mindenhez van kedvem, csak nem valami komoly szendvicshez. Ilyenkor jól jön egy-egy fehérjeszelet, flapjack vagy keksz, persze a diétába illeszthetően. Ekkor veszem elő valamelyik Creative Nature vagy Pulsin szeletet, amelyekből egy kisebb raktárkészlet lapul a táskámban.

A sportoláshoz kapcsolódóan kaptam azt a tanácsot, hogy emeljem a fehérjebevitelemet mozgás után. Az egyszerű verzió persze a fehérjeturmix. A koncentrált állati fehérje (mint a fehérjeporok, vagy tejsavó alapú fehérjeszeletek) nekem nem jött be. Ezért kerestem alternatívát, és a webshopban található termékek pont ilyenek. Azoknak segítenek, mint én, akik valamilyen oknál fogva nem fogyasztanak állati fehérjét: azért, mert érzékenyek rá, vagy elvi okokból pl. vegánok. Én húsevő vagyok, de minél többet olvasok a vegán életmódról, vegetarianizmusról, egyre jobban lenyűgöz a sokszínűsége, nem csak táplálkozási, hanem környezetvédelmi szempontból is. Ha csak azzal tudunk valamit tenni a környezetünkért és a saját egészségünkért, hogy odafigyelünk arra, hogy mit eszünk és az miből készül, akkor, úgy gondolom, hogy tegyük is meg.

Rólam további információt a blogomban találsz, de ott vagyok Instagramon is (@hajnipolonyi) és Facebookon (www.facebook.com/fitsnackmagyarorszag).

Ha kedved van, írj nekem Facebookon vagy e-mailen, igyekszem válaszolni is: hello [kukac] fitsnack [pont] hu

Hajni